Nieuws

Aan tafel met de commissie die het Wietexperiment voorbereidt.

Cannabis Connect sprak met de commissie die het Wietexperiment voorbereidt. De inzichten vanuit de branche zijn belangrijk voor het slagen van het experiment. De commissie die het wietexperiment voorbereidt spreekt met allerlei partijen die mogelijk een rol gaan spelen bij het experiment.

Lees verder

Bezoek aan legale kwekerijen in Canada

In een groep van vijftig Nederlandse coffeeshopondernemers heeft Wouter, directeurbestuurder van Het Dilemma, in maart 2018 een werkbezoek gebracht aan drie grote legale wietkwekerijen in Canada. “Ik heb er met eigen ogen gezien hoe professioneel en hoe grootschalig het kan”, reageert Wouter op de vraag hoe hij het werkbezoek heeft ervaren. Hij legt uit dat we in Nederland achterlopen.

Lees verder

Een jaar dat zeker niet stilletjes voorbij is gegaan.

In het jaarverslag 2017 blikken we terug op ons vijftiende bestaansjaar. Een jaar dat zeker niet stilletjes voorbij is gegaan.Uiteraard stonden we samen met onze klanten op feestelijke wijze stil bij ons vijftienjarig jubileum. Maar er gebeurde nog meer in 2017!

Lees verder

Dilemma ondersteunt bij opstart Columbus Harderwijk

De gemeente Harderwijk volgt het Zwijndrechtse model en start een niet-commerciële coffeeshop. Een stichting exploiteert de coffeeshop, precies zoals in Zwijndrecht. De burgemeester van Harderwijk, Harm-Jan van Schaik, en de raad van bestuur van de nieuwe stichting hebben al in 2017  een werkbezoek gebracht aan Stichting Het Dilemma.

Lees verder

THC-Discussie: Kies voor de coffeeshop

In 2014 verwezen experts het plan van minister Opstelten om sterke wiet uit de coffeeshop te weren naar de prullenbak. Het bleek onnodig en onuitvoerbaar. Dit ‘coffeeshopje pesten’ zou leiden tot een toename van de zwarte markt. Daarbij is nooit wetenschappelijk aangetoond dat een hoog percentage THC schadelijker is.

Lees verder

De teller staat nu op 33 gemeenten voor het experiment

Sinds de presentatie van het regeerakkoord van het kabinet Rutte III melden zich vrijwel dagelijks gemeenten die mee willen doen aan de geplande experimenten met gereguleerde cannabisteelt. Een -voorlopig- overzicht. Dat het storm loopt is eigenlijk geen verrassing: niet minder dan 61 gemeenten hebben het Joint Regulation manifest ondertekend en daarmee verklaard dat zij voorstander zijn van regulering.

Lees verder

Zwijndrecht klaar voor de cannabis proef

Rutte III wil een aantal gemeenten op proef cannabis laten kweken.

Breda, Alphen aan de Rijn, Amsterdam, Zwijndrecht: tientallen gemeenten staan aan de poort van het kabinet te rammelen om zelf wiet te gaan kweken. 

Lees verder

Binnenkort bestaan we gewoon al 15 hele jaren

Reden om stil te staan bij het 15-jarig bestaan 

Na twee jaar intensief voorbereiden opende in september 2002 Coffeeshop Xpresso haar deuren. Stichting Het Dilemma startte de coffeeshop om het gebruik van softdrugs in Zwijndrecht in goede banen te leiden. Nu, bijna 15 jaar later, dient de goedlopende en mooie coffeeshop nog steeds hetzelfde doel. En met succes. Reden te meer om stil te staan bij het 15-jarig bestaan van Coffeeshop Xpresso.

Lees verder

Reguleren of niet? De politieke visies lopen uiteen!

Reguleren of niet? De politieke visies lopen uiteen!

Cannabis telen, bezitten, vervoeren en verkopen zijn illegale activiteiten, ook als de producten bestemd zijn voor een coffeeshop die ze wel mag verkopen. Hierdoor is de cannabis niet goed te controleren, waardoor een coffeeshop de kwaliteit niet kan garanderen.

Lees verder

Het jaarverslag van 2016

Met het oog op ….

Het jaarverslag 2016 ‘Met het oog op …’ blikt terug op de standpunten van de politieke partijen over het gedoogbeleid en de regulering van cannabisteelt. De ongemakken doordat de cannabisteelt niet gereguleerd is, houden aan.

Lees verder

Spannabis 2017

Dilemma bezocht cannabisbeurs en social club in Barcelona!

Directeur Wouter van Stichting Het Dilemma heeft samen met medewerker Tice dit voorjaar een bezoek gebracht aan Barcelona. Ze bezochten daar dé beurs op cannabisgebied, Spannabis, en een cannnabis social club.

Lees verder